Thursday, March 3, 2011

ya..saya rasa bertuah kerana memiliki dia...

hei...apa kabar smua..lama da x update blog,seriously,sgt penat sejak akhir2 ni...baby dlm perut da masuk 7 minggu..Aaron pulak da pandai merangkak....suka sgt tgk dia terkedek2 p sana sini....actually post kali ni,lbh nk cite psl apa yg yus alami smlm...walau mungkin pd setengah org,ini biasa jer..tp pd yus yg alami nya...
rs bahagia sgt...Ape ya yg jd smlm??

Sape yg pnh pregnant,pasti alami mgidam kn.....ni kali kedua yus pregnant di Saudi....& kedua2 nya yus mgidam nk makanan Malaysia....mengada sungguh!da la duk jauh kn....sj jer....adei...
Smlm,yus btl2 sakit kepala,jd pas solat maghrib...dlm kul 7pm waktu saudi,yus da tido..nsb hubby da balik awal,jd leh la tgk2 kn Aaron.....
Masa tido tu..yus mimpi...mimpi tgh tido dgn ibu,kak yong dgn angah....kami 3 beradik...si sofea x pulak ada dlm mimpi ni....masa dlm mimpi tu,yus bgn sb lapa,so yus p dapur cari makanan.....tgk2 ada ikan masak kicap yg ibu buat....yus pn ratah ikan tu....sedap sgt...xlame pas mimpi tu,yus tbgn....trus yus pnggil hubby...

Trus cite kat hubby psl mimpi mkn ikan masak kicap tu,so yus ckp nk bgn la,nk masak ikan masak kicap..sb rasa teringin sgt...waktu tu dlm pukul 9mlm da....
Trus hubby ckp..."xpe syg rehat...biar  abg masak ek...biar abg buat ikan masak kicap mcm dlm mimpi tu"
Yus trus tergamam......mata xberkelip pandang wajah hubby...ya Allah,baik nya dia....yus x suruh pn dia buat..pdahal td masa yus tdo,dia jaga Aaron,dia kemas rmh..& skrng nk masak utk yus...nk buat ikan masak kicap,jam da kul 9 lebih da.....
Yus pn baring...masih rs mcm x pcaya,tp mmg hubby ni jns rajin masuk dapur....
Tgk2.....dia da siap kn ikan masak kicap dgn nasi....mmg ikan da siap grg tghari td....tp yg cute nya...ikan masak kicap dia hnya sekor jer..alahai.......hihihih....yus pn mkn sepuas2nya..sedap...dgn cili padi nya,dgn ikan garing nya.....aduhai...rs btuah sgt dpt dia....

Hubby yus btl2 jdkn kehidupan kami di perantauan lbh mudah trutamanya buat yus....dgn keadaan yus pregnant,alahan,mgidam,nk jg anak.....dia btl2 byk tlg.....alhamdulillah....yus hnya dpt balas dgn jd isteri yg terbaik utk dia,jd srg mama yg terbaik utk anak2 kami & jaga tngjwb srg istri sbaik2nya.....

ok la...yus stop sini jer utk kali ni....pd yg sudi baca,tq....take care smua....


ni la ikan masak kicap yg hubby buat...sedap!mcm dlm mimpi tu...tp nape dia buat sekor jer......hihihi..cute btl...

13 comments:

  1. what a very lucky woman! hihi. aku pun happy utk kau yus!

    ReplyDelete
  2. So lucky dpt hubby pandai masak. My hubby madak air jer la... Hihi

    ReplyDelete
  3. kak darna...syukur...rs lain mcm ble kite btl2 nk,& dpt...terharu lain mcm lak...haih!

    lynn...thanx!aku pn xsangka dia nk masak,tp sekor jer..hihihi

    ReplyDelete
  4. ein...hihihi...alhamdulillah,time2 terdesak,xlarat nk masak,time ni lars syok ada hubby leh masak..ala,xpe...even masak air pn...tu tlg juge...kn....

    ReplyDelete
  5. alhmdlh...syukur pd Allah sb dpt hb yg rajin ke dapur!!! bkn senang nk dpt hb yg cm tu...jg dia baik2...akk pn dpt hb yg rajin ke dapur n sntiasa mbantu akk bila2 masa...

    ReplyDelete
  6. rajinnyer hubby yus..kalu my laling jgn haraplah..xpandai langsung...
    eh,nasi tu mcm pjg2 sket...mesti sedap:-)

    ReplyDelete
  7. sangat bertuah kak ayu ada abg iwan..kena masukkan list ni abg iwan jadi idola k lepas abah dan abg pp..hehe

    ReplyDelete
  8. ngidam ke nih...bestnye en husben tolong masakkan

    ReplyDelete
  9. alhamdulillah,senang yus wpun jauh kan..?

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah.. syukur dapat hubby yang memahami dan rajin kan..

    ReplyDelete
  11. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete